Stormöte i det tysta

I dagens tidning fick vi stormötesbesökare en tankeställare. Rubriken: "Stormöte i det tysta" låter inte så bra. När våra stormöten arrangeras i småbyar och mindre tätorter i Tornedalen, så vet de flesta ortsbor om det utan att det annonseras. I en storstad blir det mer anonymt. Jag tänker mig att det är nog väldigt få som med vett och vilja försöker dölja och hålla tyst om att det är stormöte på gång, det bara blir så utan att man tänkt på det. I en stad har alla sitt eget att hålla reda på. I byn snackas det om allt och alla, men inte i en stad. När jag och min familj installerade oss på campingen intill mötesområdet, pratade vi med husvagnsägaren bredvid. Familjen var från Luleå och hade campingen som sitt sommarställe. De visste ingenting om mötet, men kände väl till väckelsen via arbetskamrater.
 
I väckelsen fokuseras det i första hand på att känna till Guds vilja om vad vi inte ska göra, d.v.s. om det som är synd, som en följd av detta fokuseras det på nåden och förlåtelsen för den som ångrar sina synder. Visst, detta är helt rätt. Vi läser dock flera exempel på hur de reagerade som blev botade från sjukdom och synd av Jesus och apostlarna. De prisade och lovade Gud, de kunde inte låta bli att berätta åt andra vad de fått vara med om. (Luk.7:17)  Öppna din bibel och läs denna vers. Ja, här finns mycket att ta till sig i eftertanke. Har vi orsak att dela med oss av vår glädje? Eller är vi verkligen glada över vad vi fått del av? Borde det inte flöda över av glädje när nåden rinner till?
 
När Jesus skulle lämna jorden så ville Han säga det som var viktigast till lärljungarna. Var det en sammanfattning av vad de inte fick göra? Nej, det var som vi alla vet en uppmaning om att sprida den lära som Jesus själv talat om till dem. De fick befallning om att missionera, d.v.s. att lära, döpa och lära allt vad Jesus befallt dem. Hur ofta vaknar jag och du på morgonen och tänker ut hur vi ska nå ut med detta glädjebudskap till andra människor? Borde vi inte i väckelsen fokusera lika mycket på mission som på synd och nåd? Vi borde varje morgon läsa de tre sista verserna i Matteus evangeliet. 
 
 

RSS 2.0