Kunskapens träd

I 1.Mos.2:9 kan vi läsa att alla träd i lustgården var vackra att se på, så även kunskapens träd. I vers 17 ser vi att Gud förbjöd Adam att äta av trädet. Straffet för olydnaden var döden.
 
Det kan vara lättare för människor att förstå att Gud straffar en människa för mord, stöld och annat som till och med hedningarna anser som opassande. Men att inte få äta av ett vackert träd, det blir genast svårare att acceptera. 
 
Kärlek är vackert att se på och uppleva själv. Men alla slags känslor som har med förälskelse att göra, är inte accepterade av Gud. Homosexualitet (Rom 1:27). Omgifte (Mark.10:11). När man ser parallelen med dessa saker och kunskapens träd, så blir det klart att det krävs en tro för att acceptera ett förbud. Det gick bra för Adam och Eva ända tills ormen kom. Idag har vi samma orm, djävulen själv som ifrågasätter Guds ord: "Har Gud verkligen sagt". Idag säger ormen: se, dom andra gör ju också så, inte har det gått illa för dem. 
Då blev Adam och Eva utkörda ur paradiset pga olydnad, idag blir vi inte insläppta i paradiset av samma orsak. Men detta talar inte djävulen om. Gud vare tack att det finns en som är fullkomlig i lydnaden, nämligen Jesus Kristus. Genom honom får vi bli insläppta i paradiset om vi ångrar våra fel och tror att Han förlåter allt.

Man ska inte blanda kristendom och politik

Så snart kristdemokratisk politik kommer upp i media, blir det frågor om åsikter om äktenskap, aborter m.m. Politik ska styra landet och inte tvinga folk att ha dåligt samvete. Som kristen folkvald ledamot kan man rösta nej till förslag som går emot ens samvete. Har man majoriteten mot sig får man be Gud att ha tålamod med folket. I andra frågor än ovan nämnda kan kristna värderingar färga politiken, t.ex. rättsväsende och skolfrågor.

Infofilm om Laestadianismen

Det finns en enkel beskrivning om Laestadianismen på Youtube:
 
 

Trons GPS

Alla som kört och åkt bil med en GPS eller navigator som det också kallas, vet hur bekvämt och enkelt det är att hitta med hjälp av den satelitstyrda tekniken.
 
Tänk om vi skulle använda en GPS i vårt trosliv. Det första man gör med en GPS är att man ställer in slutmålet och detta borde väl naturligtvis vara himmelen. Sedan är det bara att följa instruktionerna som kommer på skärmen och som sägs i högtalaren. Var får vi alla instruktioner ifrån? Dessa får vi från bibeln, det predikade Guds ordet eller sånger och psalmer.
Om vi ändå skulle köra fel, så blir vi påminda om det och vi blir vänligt men bestämt ledda tillbaka på den rätta vägen. Den helige Andes stilla röst säger i mitt och ditt hjärta: "Gör om rutt".
Om vi har bråttom påminns vi om att hålla hastigheten. Varför det? Ja, vi har ju medmänniskor att ta hänsyn till. Vi ska ju ta hand om varandra. Har vi för bråttom ser vi inte om andra trafikanter behöver hjälp. 
 
En GPS har ofta en bil på kartan som markerar var jag är. Trons GPS har ett tomt kors. Varför är det tomt? Jo, vi tror ju på den uppståndne Kristus som är vägen, sanningen och livet.

Alla hjärtans dag

Har jag Jesus i mitt hjärta, finns det plats för alla andra också. Utan Jesus blir det trångt.

Rövaren på korset del 4

....forts
 

Rövaren har nu bekänt sin tro, han har biktat sig och gjort en personlig själslig konkurs. Alltså han har gjort bättring. Alla dessa tre delar omfattas av bättringen. Nu öppnar Jesus sin mun: Sannerligen säger jag dig, idag skall du vara med mig i paradiset!

Du som känner dig som denne rövaren, du har liksom han hört Jesu lärdomar i det predikade ordet. Du känner hur Gud planterat frön till tro genom ordet i ditt hjärta. Du ser att alla andra duger nog men inte jag. Jesus lever ännu idag, Han har lovat att Han vill verka i sin församling. Välkommen du också till den andre rövarens vänner. Här sjunger vi om honom: ”jag så ond som han, samma balsam fann”. När du får kraft att be Jesus att tänka på dig, d.v.s. tigga utfattig om nåd, då predikar rövarens vänner att du får tro dina synder förlåtna i Jesu dyra namn och blod. I dina öron blir det Jesu egna ord: Sannerligen säger jag dig, idag skall du vara med mig i paradiset.

 

Du som tycker att det jag skriver är värt att läsa, sprid gärna bloggadressen vidare.


Rövaren på korset del 3

....forts
 

Visst är det lätt att den påviska smittan fastnar i oss. Som munk sprang Luther och biktade sig ofta, men inte hjälpte det honom. Själarnas fiende djävulen viskar att gör det som du har lust med, du kan ju be om förlåtelse på söndag. Han vill lura oss till en gärningslära genom att få oss att lita på vår egen bikt som stämpel på vår biljett till himmelen.

 

Det tredje som den andre rövaren gör, är att visa sin egen ofullkomlighet. Han anser sig inte värdig en plats i himmelen, han är totalt ovärdig, det finns inget, absolut ingenting som han kan hitta i sig själv som ger den minsta möjlighet att komma till himmelen. Det enda han vågar be om, är att Jesus ska tänka på honom då Jesus kommer till himmelen. 

 

forts....


Rövaren på korset del 2

....forts
 

Idag förstår nog inte många yngre människor vad ordet bättring betyder, särskilt inte de som inte besökt en kyrka eller ett bönhus. I modernt språkbruk blir man förstådd då man omskriver ordet bättring med omvändelse från världen. Vi kan se händelsen på Golgata som ett exempel på hur bättring blir gjord.

 

Samtalet på Golgatas tre kors inleds med hånet från den första rövaren som ifrågasätter Kristi person. Det första den andra rövaren gör, är att bekänna tron med att tillrättavisa den första rövaren med att fråga: Fruktar inte heller du Gud? Sedan visar han på den stora skillnaden mellan dem och Jesus som hänger mitt mellan dem. Det andra som rövaren gör i samma mening, är att bekänna sin synd. Han vill bekänna att de lider för deras brott. För människan är det lätt att stanna här, nu hade han bekänt sin tro på Gud och bekänt sina synder. Var han inte redo för himmelen? Nej, Jesus är fortfarande tyst. 

 

forts...


Rövaren på korset del 1

I de fyra evangelierna finns flera kapitel skrivna om händelserna under de dagar som vi kallar stilla veckan fram till då Jesus uppstår ifrån döden. Ändå är en av den mest gripande händelsen endast beskriven i Lukas evangelium, jag tänker på den andra rövarens samtal på korset. En del översättningar kallar dem för ogärningsmän, men idag använder vi inte sådana ord. Idag kan man kalla dessa två som hängde på var sin sida om Jesu kors för brottslingar eller kriminella. Det skrivs inte exakt vad de hade gjort, men vi kan förstå att de var grova brottslingar då de skulle dömas till döden. Kanske de hade gjort sådant som du inte ens har haft i dina tankar.

 

Vi människor har lätt att placera människor i olika klasser av syndare, en del är värre än mig och andra bättre. Det är nog därför Gud ville att Lukas skulle beskriva händelsen så tydligt. Gud vill visa att åt en som gjort de värsta brott som kan göras, vill Jesus ge en plats i himmelen. Gud vill att vi ska tröstas med att även han eller hon som jag och alla andra pekar på, också har möjlighet att komma till himlen, när rövaren också fick komma dit. När vi kommit till insikt om vår egen uselhet blir trösten ännu större, till och med jag kan få möta Jesus i himmelen!

 

forts...


Granen del 3

....forts
 

Går vi sedan under sommaren till den plats där granen stått och ser den fula granen som står bredvid stubben, den som inte var lika jämn och tät som den vi högg. Då upptäcker vi kottarna som hänger i varje gren, inte lika glittrande och färgglada för våra köttsliga ögon som julgranens, men fulla av frön. När dessa frön får falla ner på jorden kan det bli många nya granar i skogen.

Detta är en bild av hur den rätta trons frukter ger liv då man är djupt rotad i Guds ord. Ordet föder tro och tron föder goda gärningar. De är inte alltid så vackra för de köttsliga ögonen, bruna, gråa och ibland svåra att se under alla grenar, men de ger liv.

 

Det var många i Betlehem som inte hittade det enkla stallet där Jesusbarnet låg i krubban inlindat i Guds ord. Stallet var inte lika vackert som härbärgena, men där inne fanns livets ord, vägen, sanningen, och livet. Låt oss gå med herdarna och berätta åt alla om Jesusbarnet som vill födas i deras hjärtan. (Luk. 2:20)


Granen del 2

....forts

 

Detta är en bild av hur det går för en människa då denne faller i egenrättfärdighet. Först tappar han kontakten med rötterna och jorden som ger näring, d.v.s. Guds ord blir inte så viktigt för egen del. Vissa fraser som är bekväma för köttet lämnas kanske i minnet, men för övrigt klarar han sig själv med sitt eget. Han vill visa hur en kristen ska vandra och med vissa yttre detaljer ger han ett sken av fromhet som kanhända i sig själv är t.o.m. helt skriftenliga. Själafienden som också läst Bibeln, börjar citera endast delar ur den för denne stackare, resultatet blir en tvärtomkristendom där frukterna hängs på grenarna istället för att frukterna ska växa med hjälp av näringen, ett helt Guds ord, som stiger ur stammen. Med ljusen vill han visa åt andra hur man ska göra och inte göra, ja det riktigt glittrar om honom av fromhet. Om vi vågar gå litet närmare, kommer vi att upptäcka hur kalla och hårda de vackra frukterna är. Det finns inget liv i kulorna, inga frön i kottarna och snart börjar den barra. Ja till slut blir allt det egna endast värt lågornas rov. (Matt. 23:27-28)

 

Forts....


Granen del 1

I många hem är julgranen en självklar sak i december, antingen inomhus, utomhus eller både och. Det är en vacker tradition som höjer julstämningen och lyser upp i mörkret när den står ute på vår gård. Julgranen är inte någon kristen tradition, men vi kan ändå låta den berätta något viktigt för oss.

 

Om vi hämtar granen från skogen, måste vi först hugga eller såga av den vid roten för att sedan stoppa den i en julgransfot. En gran som ska vara inomhus pyntar vi med ljus, glitter, färggranna kulor och konstgjorda kottar. Kanhända tillverkar barnen olika sorter av julpynt i papper som kan hängas i granens grenar. Snart är granen täckt med allehanda pynt och det blir mycket vackert att skåda på. Redan efter några dagar märker vi att granen börjar barra och det hinner knappt bli Trettondagshelg innan vi blir tvungna att klä av granen och föra ut den. Sedan bränns den eventuellt tillsammans med annat skräp i en vårbrasa och ingen minns mer hur den såg ut.

 

Forts.....


Hjärtats mobiltelefon del 5

....forts
 

När själafienden skickar sms till ditt hjärtas mobiltelefon så uppmanar den gamla delen i dig att öppna och svara på meddelandet. Se så har han fått dig på fall och din blivande Brudgum blir ledsen.
När du får se din blivande Brudgum svettas blod i Getsemane och bli korsfäst på Golgata för det du lurats av djävulen att göra, får du av den Helige Andes vägledning en ånger för det du gjort och sagt. Med samme Andes kraft får du styrka att radera meddelandena du växlat med djävulen från ditt hjärtas mobiltelefon. Dessa raderas endast med hjälp av Jesu blod som runnit för din skull på Golgata.

Varför hamnar vi så lätt i fall och felsteg? Jo genom att själarnas fiende den svartsjuke djävulen lurar oss att inte öppna eller svara på meddelanden som Jesus skickar. Han får oss till och med att sätta hjärtats mobiltelefon på ljudlös utan vibrator, så att vi inte ens märker när Jesus vill oss något. Ja han gör allt för att vi inte ska lyssna och läsa Guds ord. På så sätt får han oss svaga i brist på himmelsk näring. Sedan när den gamla delen i oss vårt kött ser till så ljudlöst kopplas bort, så ringer djävulen och lurar oss på fall efter fall.

Därför kära unga vän tillsammans med oss äldre, var flitig till att läsa bibeln, skrivna predikningar och att sjunga sions sånger. Var flitig till att lyssna på bön då Guds ord predikas, släck din störande timliga mobiltelefon under predikan så att du inte går miste om vad din blivande himmelska Brudgum har att säga dig. Du vill väl inte gå miste om ditt eget bröllop?

 

 


Hjärtats mobiltelefon del 4

...forts
 

Tyvärr finns det en som också kan ditt hjärtas mobilnummer utantill, nämligen själarnas fiende djävulen. Han försöker också att skicka meddelanden och ringa till ditt hjärtas mobiltelefon. Varför det? Jo därför att han är svartsjuk på dig när du ska gifta dig med Jesus i himmelen, han försöker på alla sätt hindra att bröllopet blir av. Han är så listig att få dig att öppna meddelanden som kan vara farliga att öppna. Det kan finnas bifogade saker som sprider dödligt virus i ditt hjärtas mobiltelefon.
Djävulen har mycket bra hjälp av den gamla människan i dig, ditt kött. Det är den del i dig som aldrig blir kristen och alltid ställer sig på tvären när det gäller kristendomen. Du kommer att få dras med honom i släptåg alla dina livsdagar på denna jord.

 

Fortsättning följer....


Hjärtats mobiltelefon del 3

....forts
 

Ja, inte raderar man meddelandet utan att läsa eller stänger mobiltelefonen då det ringer. Nej, man skyndar sig att läsa eller svara och allt annat runt omkring hamnar på andra plats.
På samma sätt reagerar den nya människan i dig, det vill säga den del i dig som är född av Gud, då Jesus vill tala med dig. Detta gör Jesus då det ordnas med sammankomst i bönhusen och kyrkorna, eller då han leder dig till att läsa bibeln eller skrivet Guds ord av kristna författare ledda av Guds Ande. Visst längtar du att få höra och läsa det din blivande Brudgum i det himmelska bröllopet vill säga eller skriva till dig?

 

Förtsättning följer....


Hjärtats mobiltelefon del 2

...forts
 

Du har säkert hört det predikas om det himmelska bröllopet, brudgummen Jesus och vem bruden är. Alla kristna som personligt tror att Jesus är Guds Son och har kommit för att frälsa syndaren, är som brud förlovad med brudgummen Jesus.
Alla som sällskapar eller är förlovade, kommer kortare eller längre perioder ifrån varandra då de bor på olika ställen. I dag så håller man kontakt med varandra vanligtvis med mobiltelefonen. Hur reagerar man då man får sms eller samtal av den man är kär i?

 

Fortsättning följer...


Hjärtats mobiltelefon del 1

Vi har alltid fått lära oss att tron finns i hjärtat. Det är också talat om att bönen är hjärtats samtal med Gud. När vi lyssnar på en predikan eller sjunger en psalm eller sång, så talar Gud till våra hjärtan.
Ditt andliga hjärta är likt en mobiltelefon. Då du läser bibeln, lyssnar på en predikan eller sjunger sions sånger och psalmer, så får du sms eller samtal till din inre mobiltelefon från Gud. Du kan skicka sms eller ringa Gud med ditt hjärtas mobiltelefon genom att be till Honom eller att tala med en annan kristen om vägen och vandringen mot himmelen.

 

Fortsättning följer....


RSS 2.0