Kunskapens träd

I 1.Mos.2:9 kan vi läsa att alla träd i lustgården var vackra att se på, så även kunskapens träd. I vers 17 ser vi att Gud förbjöd Adam att äta av trädet. Straffet för olydnaden var döden.
 
Det kan vara lättare för människor att förstå att Gud straffar en människa för mord, stöld och annat som till och med hedningarna anser som opassande. Men att inte få äta av ett vackert träd, det blir genast svårare att acceptera. 
 
Kärlek är vackert att se på och uppleva själv. Men alla slags känslor som har med förälskelse att göra, är inte accepterade av Gud. Homosexualitet (Rom 1:27). Omgifte (Mark.10:11). När man ser parallelen med dessa saker och kunskapens träd, så blir det klart att det krävs en tro för att acceptera ett förbud. Det gick bra för Adam och Eva ända tills ormen kom. Idag har vi samma orm, djävulen själv som ifrågasätter Guds ord: "Har Gud verkligen sagt". Idag säger ormen: se, dom andra gör ju också så, inte har det gått illa för dem. 
Då blev Adam och Eva utkörda ur paradiset pga olydnad, idag blir vi inte insläppta i paradiset av samma orsak. Men detta talar inte djävulen om. Gud vare tack att det finns en som är fullkomlig i lydnaden, nämligen Jesus Kristus. Genom honom får vi bli insläppta i paradiset om vi ångrar våra fel och tror att Han förlåter allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0