Ett nytt år

Så var det då åter dags att fira nyår. Vanligtvis så önskar man varandra ett gott nytt år, men många vill tillägga ett välsignat nytt år. Många gånger räknar man välsignelse som lycka och framgång och detta är ju ett bibliskt sätt att översätta ordet välsignelse. Ibland har den slutliga välsignelsen kommit genom prövningar. Vi läser ju om Job vad han fick gå igenom.
Det har berättats om en familj som levde på den tiden då skillnaden mellan liv och död var om man hade en ko i ladugården eller inte. Far i huset hade läst sin bibel och blev orolig när han läste om Job, bl.a. Job 5:17 och  i Hebr.12:6 att den Herren älskar den agar Han. Allt gick dem väl med deras enda ko och allt de sådde och skördade räckte till för att försörja familjen år efter år. Han undrarde om allt stod väl till.
En dag hittade dom kon död i ladugården. Ryktet om olyckan spred sig snabbt i byn, grannarna kom och ville trösta familjen och fråga vad de behövde. Istället för en sörjande familj så möttes dom av lovprisningar och tacksamhet till Gud. Pappan sa att nu vet han att Gud älskar dem då Han prövar dem med detta.
 
Ett bibelord vill jag ge mig själv och alla läsare för det nya året 2014 och det står skrivet i Ordspråksboken 10:22 "Herrens välsignelse gör en rik utan möda" Det vill säga att vi ska inte lita på våra egna prestationer och sedan vänta ifall Gud fyller på med välsignelse. Allt är Guds välsignelse, till och med arbetslusten är en välsignelse.
Vi avslutar 2013 med att tacka Gud för allt vi fått under året, för alla prövningar och alla soliga dagar vi fått. Vi får börja 2014 i Jesu namn med knäppta händer och be om Guds välsignelse varje dag.
 
Den största välsignelsen är ett gott samvete genom tron (vilken är en gåva ovanifrån) och sedan ett evigt liv i himmelen. I detta gäller verkligen orden "Herrens välsignelse gör en rik utan möda".
 
Ett välsignat nytt år till er alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0