Betraktelse 1 del 2

...forts.

Vi hittar ingen uppmanig i skriften att gå tillväga på de tre övriga sätten, utan den som själv har upplevt Kristi kärlek emot sig själv, vill visa kärlek även emot sin nästa.

Så länge vi lever så vill själafienden slå sönder kärleken mellan Guds barn, om han lyckas med detta så söndras även kärleken till Gud. Detta kan vi läsa om på andra ställen i skriften.

Själafienden är nöjd om vi håller tyst och han försöker lura oss att bevara kärleken genom att inte riskera osämja om vi säger något till vännen som fallit i synd. Tänk dig själv, du ser någon rusa emot ett stup du själv känner till och undviker att ropa varningen. Är detta kärlek?

Själafienden är nöjd om vi viskar åt andra om medvandraren, han får oss till och med att lägga till lögner för att skvallret ska bli smakligare för den andres öron. Är detta kärlek?

Själafienden är också nöjd om vi luras av honom då han i en ljusets ängels skepnad leder oss att dunka lagens stentavlor på den andres axlar på det krävande sättet. Är detta kärlek?

fortsättning följer....


Kommentarer
Postat av: André Bergström

Håkan Kero

Intressanta tankegångar. Skall bli spännande att följa din blogg! Är du Håkan möjligtvis släkt till dem som har Keros bussar i Pajala?

2013-01-21 @ 19:37:21
URL: http://andrebergstrom.blogg.se/
Postat av: Håkan Kero

Ja, men på avstånd.

2013-01-21 @ 20:20:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0