En liknelse om missionsarbetet del 2

....forts.
 

Vi vandrar på den smala vägen där lockelser finns på sidan om. När vi faller för en frestelse, börjar vi dra oss längre och längre bort från vägen för att nå frestelsens mål. Alla som fallit för en frestelse vet exakt hur man ska gå stigen tillbaka till vägen. Detta vill själafienden hindra på alla sätt. Istället för att lägga bort synden med sitt rätta namn, försöker han peka på genvägar för att slippa gå en obekväm omväg. Lyder man hans röst så går man vilse och till slut nekar man sin tro.

De andra som vandrar på den smala vägen har all orsak att som trossyskon och församling börja oroa oss om någon uteblir från gemenskapen. Alla har vi anledning att be för dem som vi saknar, att de skulle hitta tillbaka till vägen som leder hemåt.

Flickorna hade hört ljud från trafik på vägen, därför kunde de hitta tillbaka. Frågan vi alla var och en ska ställa oss idag: Finns det någon möjlighet för dem som söker efter hemvägen till himmelen, att höra ljudet från trafiken? Hur är det med mitt och ditt missionsarbete bland grannar, skol- och arbetskamrater? Hur är det med när- och fjärrmissionsarbetet i våra församlingar? Finns där ett ständigt trafikljud då vi är på väg till himmelen?

Knäpp dina händer, be vår Himmelske Fader att han skulle ge oss förnyade krafter till att skyndsamt hörsamma budet i den välbekanta missionsbefallningen som vår Frälsare gett oss. Du kan själv bläddra i din Bibel och läsa hur Evangelisterna redogör Jesu sista avskedsord innan sin Himmelsfärd. Snart kommer Jesus åter för att hämta oss hem. Varken du eller jag vill väl att någon vi känner, fortfarande då skall stå utanför.

 

Kanske du kan rekommendera denna blogg eller andra bloggar med kristet budskap till någon? Eller kanske kan vi låta någon ta del av inspelade tal och sånger från församlingarna? Borde inte radiosändningar med Guds ord sändas oftare från våra församlingar? Kanske någon kan få in några rader som en insändare i våra dagstidningar? Ja alla kan vi själva fortsätta att se efter möjligheter till missionsarbete.

 

När Gud hjälpt oss i detta, får vi inte glömma bort att ge Honom allena pris och ära som skänkt sin Helige Ande att leda oss i detta arbete.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0