I väntan på bröllopet del 1

Då skall himmelriket bli likt tio jungfrur, som tog sina lampor och gick ut för att möta brudgummen. (Matt 25:1)

 

I denna liknelse så beskriver Jesus förhållandet mellan oss och Honom, som när vi väntar på att få gifta oss och fira bröllop.

De flesta vuxna människor har någon gång i sin ungdom eller senare i livet, upplevt förälskelse till en annan av det motsatta könet. För många av dessa har det lett till ett förhållande då känslorna varit ömsesidiga. Till slut har flera av dessa par blivit man och hustru.

 

När vi tänker på den tiden då två människor väntar på dagen då de ska vigas, är inte känslorna emot varandra som allra starkast just då? Man kan efter en veckas arbete sätta sig i bilen och resa många mil, trots fysisk trötthet, bara för att få träffa den man älskar. Man kan sitta instängd i ett rum i timmar för att ostörd få tala i telefon med sin käresta. Man kan förbruka sin sms-pott på mobiltelefonen på kort tid genom att ständigt skicka meddelande till den man längtar efter. Man struntar i umgänget med kamrater så snart tillfället dyker upp då han eller hon är i närheten. Man har en ständig längtan att få höra rösten och se sin älskade framför sig. De kamrater som inte är i samma tillstånd, förstår inte vad som tagit åt denne. De tycker att man beter sig barnsligt och börjar retas med den förälskade. Men inte bryr man sig om det, istället försöker man förklara hur ljuvligt det är att vara i detta tillstånd inför helt oförstående kamrater.

 

Fortsättning följer......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0