I väntan på bröllopet del 2

....forts
 

Detta är en enkel bild av hur förhållandet är mellan den nya människan och Kristus. Man längtar efter att få sitta vid Jesu fötter och höra Hans ord predikas. Man vill läsa Hans ord så ofta det blir möjlighet till det. Man vill inte delta i världens nöjen då man känner hur kärleken mot Kristus då kallnar. Man bryr sig inte ifall icke troende retas och smädar ens kärlek till Kristus, för denna kärlek kan och vill man inte dölja. Istället vill man så gärna berätta åt andra hur lycklig man är.

 

Det värsta som kan hända är att man säger, gör eller beter sig illa så att den man vill gifta sig med blir sårad och ledsen. Är det inte så att man gör allt för att ta reda på vad den andre tycker om och inte tycker om. I sitt kärleksförhållande till Kristus, vill den nya människan läsa och lyssna till Guds ord för att veta allt om Hans vilja.

 

Ifall man är rädd för att bli lämnad ensam strax före bröllopet, så försöker man nog inte testa hur mycket den man älskar tål. Nej, man försöker istället nästan överdriva sin kärleksbevisning. Omgivningen som inte upplever samma känslor, tycker nog att man mist förståndet. Ja de har nog rätt, inte är det ett naturligt förstånd eller förnuft som driver en förälskad människa. Lika lite kan förnuftet förstå den Helige Andens verkan hos den nya människan.

 

Låt oss med denna enkla liknelse ständigt påminnas om vad vi har och riskerar att förlora då sömnen vill trycka på då den gamla människan i oss vill med sina bundsförvanter, värld och djävul, förstöra vårt förhållande till vår blodsbrudgum Jesus. Visst längtar också du att snart få fira det himmelska bröllopet?


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för att du delar med dej av dina betraktelser och liknelser. Det är mycket uppskattat. Tack.

Svar: Tack för uppmuntrande ord. Tipsa vänner och bekanta så fler får del av det du gillar.
Håkan Kero

2013-01-31 @ 12:16:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0