Välommen hem!

Jag fick för ett tag sedan en fråga av en journalist, hur vi i väckelsen ställer oss inför det faktum att våra barn i ungdomsåren eller senare inte vill bekänna sig som Guds barn, stöter vi bort dem?
Jag svarade att jag aldrig skulle kunna göra det och vi har också fått lära oss att inte göra det. I minnet kom en berättelse som en predikant tog upp i en predikan. Jag berättade den för honom.
 
För många år sedan innan telefonen fanns i var mans hus eller ficka, så var det en ung man som inte bara fysiskt men också andligt lämnade sitt barndomshem. Han förnekade sin barndomstro och vågade inte ta kontakt med sina föräldrar, i rädsla för att inte accepteras. Efter några år fick han samvetsnöd och i väckt tillstånd skrev han till sin mamma att han ville komma tilbaka och åter få höra om sina synders förlåtelse. I sin känsla av att inte duga för sina föräldrar skrev han också att han nästa vecka kommer till sin hemstad med tåget. Järnvägen var dragen förbi hans föräldrahem innan man var framme vid järnvägsstationen. Han bad i brevet att hans mamma skulle ge ett tecken åt honom ifall han var välkommen hem. Han bad i brevet sin mamma att knyta en vit näsduk i björken som stod vid järnvägen på deras tomt.
 
När tåget närmade sig staden, som den unge mannen på många år inte besökt, spanade han efter sin hemgård. Skulle det finnas en näsduk i björken? När tåget gled förbi grannens hus så fick han se björken, som vuxit en hel del sen han såg den sist. Där var ingen näsduk, utan hela björken var övertäckt med stora vita lakan!
 
Med denna berättelse ville jag visa journalisten hur kära våra barn är och hur vi alltid är beredda att ta emot dem med öppna armar. Precis som fadern i liknelsen om den förlorade sonen.
 

Kommentarer
Postat av: André Bergström

Håkan Kero

Jättebra svar du gav till journalisten!

Däremot har t.ex. sekten ”Jehovas vittnen” en uteslutnings policy, som definitivt inte är renhårigt kristet. Visste ni att varje år utesluts över 40.000 Jehovas Vittnen. Det är ju allmänt känt att Jehovas vittnen är en avvikande religion från hederlig biblisk kristendom. Som krisen tar man naturligtvis avstånd från deras märkliga lärosystem och religiösa påfund. Att man tar avstånd fån deras märkliga lära, betyder inte att man tar avstånd från dem som personer.

– Återigen, mycket klokt och bra svar du Håkan gav till journalisten.

/Jag önskar en trevlig dag!
André

Svar: Jehovas vittnen är ett tydligt exempel på hur tron ligger trettio cm ovanför hjärtat.
Håkan Kero

2013-03-17 @ 14:20:25
URL: http://www.reportage2.se/
Postat av: Jan Lampa

Håkan!

Dessa historier som man har för vana att dra i väckelsen, är faktiskt ganska beklämmande! För det första vet du inte om det är sant eller bara en skröna. Det är därför vi har och skall använda bibeln. Varför är det så svårt att hänvisa vad Bibeln säger om hur vi ska behandla varandra i stället för att hänvisa till gamla historier eller sånger(Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree).

Sök på google på den låten så ska du se vars din historia härstammar. Nu är det ju en fin berättelse, men Bibeln ha ju också en fin berättelse om samma sak!

Min poäng är att vi inte ska hålla på med en massa berättelser, som tenderar och bygga på påhittade historier. Vissa är fina och tänkvärda, men när vi ska försvara vår TRO så borde vi väl ändå hänvisa till det ORD som vi bygger våran TRO på?


Svar: Jesus citerade inte alltid Mose och profeterna, utan Han försökte få folk att få en bättre bild av Guds vilja genom liknelser och berättelser. Vi kan inte jämföra oss med Jesus, men jag tror att Han gett oss exempel att följa för att hjälpa människor att förstå Guds vilja genom berättelser och liknelser. Det är aldrig till skada med exempel, liknelser och berättelser, om de inte leder en människa bort från bibelns ord. (1.Petr. 4:11)Visst finns faran att man genom påhittade historier förleder människan till omvägar och genvägar till himmelen. Det låter bra, men orsakar skada. (2.Kor. 2:17)
Håkan Kero

2013-03-17 @ 14:37:09
Postat av: André Bergström

Håkan,

Jag vill göra ett förtydligande till Dig, där du b.la nämner följande:
"Jag svarade att jag aldrig skulle kunna göra det och vi har också fått lära oss att inte göra det..."

– Det var utifrån detta, som jag menade att du Håkan gav ett mycket klokt och bra svar till journalisten!

2013-03-17 @ 14:55:43
URL: http://www.reportage2.se/
Postat av: Marguerite

Tack för en gripande,talande berättelse!!!
Herren Välsigne dig!!!

2013-03-21 @ 12:00:52
URL: http://helenemarguerite.blogspot.com
Postat av: André Bergström

Håkan,

Vad är din uppfattning om Maranatarörelsen? Jag lämnar lite fakta om maranatarörelsen:

Här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Maranatar%C3%B6relsen

2013-03-25 @ 22:12:13
URL: http://www.reportage2.se/
Postat av: Håkan Kero

Gudsfrid André,

Känner inte till något om Maranatarörelsen. Verkar vara en av många rörelser som fäktas mot det moraliska förfallet i världen. Utan att personligen ha känt Arne Imsen så verkar han ha haft problem med rättvisan. Svårt att nå framgång då enligt Paulus (1.Tim.3:7).

Det finns tyvärr ofta en eller flera dolda otrevligheter om man i kristendomens namn hugger och slår med moralens svärd. Att tvinga någon till dåligt samvete leder till slaveri under lagen eller till ett oväckbart samvete.
Man ska predika ordet som det står skrivet och lämna människan att välja väg. Inte skärpa till det med egna ord och inte heller linda in det i samvetssövande bomull. Den som talar han ska tala som Guds ord (1.Petr.4:11)

2013-03-26 @ 21:01:31
URL: http://hkankerosblogg.blogg.se
Postat av: Tobbe

Tog bloggandet slut? Det är snart två månader sedan du skrev.

2013-05-07 @ 22:18:47
Postat av: Håkan Kero

Det kommer mera, men har inte haft inspiration. Det blev full gas i början, sedan blev det tydligen soppatorsk. Dålig stil tycker jag själv. Håll ut!

2013-05-09 @ 20:45:56
URL: http://hkankerosblogg.blogg.se
Postat av: André Bergström

Håkan,
Det var ett roligt och trevligt uttryck: ”Det blev full gas i början, sedan blev det tydligen soppatorsk.”

– Jag gillar din humor… :-)

Jag önskar en trevlig försommar!
André

2013-05-10 @ 20:48:36
URL: http://andrebergstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0