Femte saligheten

Saliga är de barmhärtiga, ty det skall få barmhärtighet.
 
Som sagt så säger Jesus att vi ska vara barmhärtiga så som er Fader är barmhärtig. Hur känner vi Guds barmhärtighet? Jo, Paulus beskriver det i Efesierbrevet 2 där han omtalar hur mycket Gud har älskat oss i sin rika barmhärtighet. Detta trots att människan gjort så mycket fel mot Gud. Hur kan vi få känna Guds barmhärtighet? Jo genom tron, endast genom tron på Gud. I vers åtta i samma kapitel säger Paulus att av nåden är ni frälsta genom tron. Trons frukt är total underkastelse inför Gud, inget har jag att byta mot Guds nåd förutom mina synder. Vi är frälsta av nåd, inte av oss själva och egna gärningar. Vi ska inte kunna ha något att berömma oss för.
 
Så genom tron får vi erfara Guds barmhärtighet. En följd av detta blir nästa trons frukt; att visa barmhärtighet. Då Guds barmhärtighet var att vi fått förlåtelse genom Kristi försoningsverk, så uppmanar Paulus oss att vara vänliga och godhjärtade (dvs barmhärtiga) mot varandra och förlåta varandra som Gud i Kristus har förlåtit oss. (Ef.4:32). 
 
Efter att Jesus lärt sina lärljungar att be Fader vår, så säger Han att Gud förlåter oss om vi förlåter andra människor. Men om vi inte förlåter andra människor så förlåter inte Gud oss. Här märker vi djävulens försök att söndra kärleken mellan kristna genom att leda oss i ovilja att förlåta. 
 
Av allt detta kan vi dra slutsatsen att barmhärtighet innebär ett förlåtande hjärta och sinnelag. 

Kommentarer
Postat av: keijo

Guds frid över dej som älskar följa Jesus idag igen med härliga golgata seger som stöd och tröst och omsorg in Jesus namn och låt det sjuka för bli helade idag in jesus namn och ofrälsta frälsta och som dej har gått villse få komme hem igen tack med välsignelse ,keijo södertälje

2013-11-16 @ 09:06:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0