Homosexualitet

Visserligen står det klart skrivet i bibeln att den som utövar homosexualitet inte ska ärva himmelriket (1.Kor 6:9), men det finns ett ställe som förklarar orsaken till utövandet väldigt tydligt.
 
Vi läser i Romarbrevets första kapitel hur Paulus beskriver hur människan har avfallit från tron och inte ärar Gud (Rom. 1:20-23). Sedan fortsätter Paulus med följderna av otron och avguderiet som blir bland annat utövandet av homosexualitet. "Därför har Gud övergivit dem...." Alltså det är Gud som överger dem i skamliga lustar, så att det utövar det som är skamligt.
 
En del påstår att Gud skapat människan och har man dragning åt samma kön så är det av Gud ordnat. Men enligt detta ställe i bibeln så är människan skapad av Gud och har skamliga lustar och skamliga lidelser som Gud förbjudit att utöva. Men om människan överger Gud så överger Gud människan så att hon eller han utövar det som är onaturligt.
 
Tänk att man kan skylla på Gud ifall man utövar homosexualitet! Det var ju på grund av våra första föräldrar, Adam och Eva som synden kom då ormen, som förkroppsligade djävulen själv, lurade dem att inte tro vad Gud sagt. En del kallar utövandet av homosexualitet som vackert, det är ju kärlek, säger dom. Kommer du ihåg hur kunskapens träd såg ut i paradiset? Eva såg att trädets frukter var goda och trädet var ljuvligt att se på. (1. Mos. 3:6) Men Gud hade förbjudit dem att äta av trädets frukter.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Romarbrevet.
Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är mot naturen. [kap]


Rom 1:29

De har blivit uppfyllda av allt slags orättfärdighet, ondska, girighet och elakhet, de är fulla av avund, mordlust, stridslystnad, svek och illvilja. [kap]


Rom 1:30

De skvallrar och förtalar, de hatar Gud och brukar våld. De skrävlar och skryter och tänker ut allt ont. De lyder inte sina föräldrar, [kap]


Rom 1:31

är oförståndiga och trolösa, kärlekslösa och hjärtlösa. [kap]


Rom 1:32

Sådant gör de, fastän de mycket väl känner till Guds rättvisa dom, att de som handlar så är värda döden. Ja, de samtycker också till att andra gör det. [kap]


Rom 2:1

Därför är du utan ursäkt, du människa, vem du än är som dömer. När du dömer en annan fördömer du dig själv. Du som dömer handlar ju på samma sätt. [kap]


Rom 2:2

Vi vet att Guds dom med rätta drabbar dem som handlar så. [kap]


Rom 2:3

Menar du att du skall komma undan Guds dom, du människa, när du dömer dem som handlar så, och själv gör på samma sätt? [kap]

Du har helt rätt i det du skriver, helt enligt bibeln. Dvs den som lever ut sin homosexualitet utan minsta tanke på att det skulle va fel eller minsta vilja till att omvända sig, har redan ställt sig utanför Guds rike. MEN......det ligger en oerhörd fara för oss som inte är homosexuella i att se ner på dom som är det. Ett förrädiskt lätt sätt att falla egenrättfärdighet, dömande tankar, självgodhet, helt enkelt att känna sig förmer än den stackare som fallit i nämnda synd. Inte nog med det, risken finns att man gör homo synden till en så förskräckligt vansinnigt hemsk synd så att allt det andra som varnas i romarbrevet framstår som snövita oskyldiga synder som man lite glättigt överser med.
Avund, kärlekslöshet, illvilja, skryt och skrävel, några exempel på orättfärdigheter som inte syns utåt på samma sätt, men som är i hjärtat, som orenar oss. För att inte nämna en dömande attityd mot såna som faller i synder som är mycket mer uppenbara, som syns utåt. Jag har hört alltför många helt kärlekslösa kommentarer och attityder mot homon, den där lite överlägsna och helt benhårda sågningen av dom, uärk, usch hur kan dom, vad äckliga dom är, värre än djuren, fatta vad vidrigt, jag hade aldrig kunna kyssa en av samma kön etc etc. Just det där att man har inte ett dyft över för såna där "äckel".
Jag fruktar att man utan att tänka på det gör sig skyldig till minst samma styggelse inför Gud, då man helt utan kärlek avfärdar andra syndare.

Skulle vi se våran gigantiska syndaskuld inför Gud på ett klarare sätt, alla tankar, ord och gärningar vi bryter mot hans vilja, varenda dag, så skulle vi med yttersta försiktighet och ödmjukhet närma oss och yttra oss om homosexuella.

Håller som sagt med om vad du skriver, men ville bara belysa sånt jag erfarit.

Som avrundning, vi har syndare av alla de slag runt omkring oss, som utövar allehanda styggelser. Men låt oss vara oerhört ödmjuka och se till så att en homosexuells synder inte också leder oss i andra synder. Om vi ser en homo, och i tanken förlöjligar och liksom är helt oförstående i hur dom kan leva i sådant, så står vi där som en lika stor syndare. Kan vi inte i kärlek förmana och prata med en sådan, så ska vi låta bli. Då måste vi krypa till Gud om kraft och vishet att kunna förmana en sådan. Man ska alltid börja med sig själv, pröva sig själv inför lagen, sen är man nog i rätt sinnelag för att gå till en annan förbrytare.

Svar: Håller helt med dig. Vi människor har väldigt lätt för att gradera synderna i mindre och större. Inför Gud är synden alltid lika stor. Vi har ju lärt oss att om vi endast ser med begär till det andra könet eller blir arg på en annan, så är vi skyldiga mot hela lagen som horkarlar och mördare.
Vad jag hade i tankarna med detta inlägg, var att den otrogna världen ser homosexualiteten som något vackert och att kärleken kommer från Gud. Inte har väl Gud sagt att utövandet är förbjudet? o.s.v. De flesta hedningar kan hålla med om att det är fel eller synd att mörda, utöva pedofili eller stjäla. Men homosexualiteten har blivit upphöjt som något väldigt vackert.

Vi ska älska alla homosexuella men vi ska inte försvara utövandet. Vi ska inte knuffa de homosexuella utför stupet utan vi ska räcka dem handen och erbjuda dem hjälp att undvika Guds straff. Ingen ska behöva komma och anklaga de kristna på den yttersta dagen, att du visste men sa inget.
Håkan Kero

2013-11-21 @ 21:11:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0