Original eller kopia

När jag och ett par andra personer skulle resa till Ryssland, blev det tvärstopp i tullen. Bilen vi lånade saknade originalet av registreringsbeviset. Vi hade bara en kopia.
 
I predikningar talas det ibland om att vi ska ha biljetten klar för resan till himmelen. Den biljetten ska vara stämplad med Jesu blod. Även här går det inte med någon kopia, det duger inte med att våra föräldrar tror eller trodde. Det duger inte att vi enbart umgås och följer med i en kristen församling. För att komma över gränsen från jord till himmel måste vi ha originalet, dvs en personlig tro på Jesus som sin personliga Frälsare. 
 
I berättelsen om den anställde hos konungen som hade en sjuk son, så ser vi att pappan inte själv kunde bota sin son från feberfrossan. Här behövdes hjälp från överläkaren Jesus själv. (Joh 4:49). Lika lite kan våra barn ärva tron av oss föräldrar. I denna berättelse var det gott och väl att pojken till den anställde hos konungen var sjuk. Dvs det är först när samvetet är sjukt som man söker hjälp av överläkaren Jesus. Frälsaren säger själv att Han inte har kommit för att hjälpa de friska, det är ju de sjuka som behöver vård. Han hade inte kommit för att kalla rättfärdiga utan syndare (Mark. 2:17)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0