Uppståndelsen

Det är ofattbart att människor inte börjar tvivla i sin starka otro, när man år efter år får uppleva att det som varit dött får liv igen. Man får uppleva att solen som knappt har visat sig under vintern, åter stiger högre och högre och värmer mer och mer. Hur kan man då säga att det finns ingen högre makt som styr detta? Hur kan man då tala om big bang och att allt bara blivit till av en slump. Den perfekta naturen som varje vår och försommar visar att den omöjligt kan förändras i all sin prakt utan att en skapare med makt utan gräns står bakom allt. Tänk att det som varit dött och kallt, åter får liv igen.
 
Det samma får man som kristen varje påsk uppleva hur lidande och död plötsligt förvandlas till seger och liv. Den kalla och mörka graven lyses upp av påskdagsmorgonens första solstrålar. Kvinnorna får där se och höra att graven är tom. Budskapet om att Jesus som de trodde var död, hade uppstått och var livs levande igen, kom säkert som en stor positiv överraskning för dem. Budskapet som de sedan förde vidare till Petrus och de andra lärljungarna, måste ha varit omvälvande för de tröstlösa männen som gömt sig för judarna. De fick bråttom att själv få se det, för det var svårt att tro det som kvinnorna berättade. Lika otroligt var det för dem som för en afrikan som första gången kommer från ekvator-trakterna till Lappland på vintern i trettigradig kyla och får höra att om fem månader sår man och skördar allehanda råvaror till matlagning på samma plats!
 
För Gud är inget omöjligt. Tänk att den ångrande rövaren som var helt säker på att allt var förbi och slut, fick höra att han skulle vara med Jesus i paradiset idag. Låt oss därför göra som kvinnorna och apostlarna, berätta åt alla vi möter att Jesus lever och Han vill att alla ska vara med Honom i paradiset, d.v.s. ha ett gott samvete genom att tro sina synder förlåtna genom Hans namn och kraft av Hans försoningsblod.

Kommentarer
Postat av: Anonym

du skriver så fint och sant

2014-04-22 @ 19:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0