Jesus, hemmets gäst

I dag har vi fått höra hur Jesus med sin närvaro förgyller ett bröllop i Kana och hur Han förvandlar en publikan till den givmildaste Jerikobon som skådats.
 
Låt Jesus få vara alla hems store gäst, där Han får lära oss livets stora gåta, älska, glömma och förlåta. När vi får känna Jesu kärlek till oss själva, så lär vi oss att sprida den vidare till andra i våra hem och i den omgivning vi befinner oss i. Vi lär oss att inte ta illa upp om någon misslyckas och gör fel. Vi är snara till att förlåta, vi vill göra som Jesus själv, vi förlåter redan innan vår nästa bett om förlåtelse.
 
Tyvärr så härjar själarnas fiende djävulen även i hemmen, han är avundsjuk eller svartsjuk på vårt kärleksförhållande till Frälsaren. Han blev utkastad ur himmelen av Mikael och hans änglar, därefter lämnar han ingen lugn och ro till människor som väljer att följa Jesus. Han vill med alla medel hindra Jesu brud att fira bröllopet i himmelen. Det bästa han vet är att det blir osämja i ett kristet hem, för därifrån kan han fortsätta att sprida det vidare till församlingen. Vi kommer ihåg hur han fick Adam att skylla på Eva redan i det första syndafallet. Beskyllningar sprider bitterhet och bitterhet osämja och misstänksamhet.
 
Det enda stridsvapnet vi har mot djävulen är Guds ord och Jesu blod som runnit på Golgata. Låt oss därför flitigt läsa och lyssna till Guds ord och när vi blivit sårade i striden ska vi snarast anlita den store överläkaren Jesus som helar alla samvetssåren. Ja även i dag har vi rätt att få tro våra fel och brister förlåtna i Jesu namn och blod. Den bästa gåvan i ett hem är förlåtelsen och den har Gud skänkt oss genom att Han gett oss sin Son.

Kommentarer
Postat av: keijo

SOå bra skrivet om Jesus i kanans bröllop och vi idag längtar detta dag när himmelska brollop kan börja och fest med vänner runt hela sverige i många generations släkt och se Jesus med apostlars och evankelister och undebar tid 7 år ,låt oss tacka Herren me glädje ny och låt oss förbered detta fest högtid i dag igen tack med välsignat dag keijo södertälje

2014-02-06 @ 11:41:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0