Störningar

Vi fick under den helgen som gick, höra dyrbart Guds ord. Bland annat tog predikanten upp användandet av mobiltelefoner. Han riktade sig i synnerhet till de unga. Visst har vi ofta hört att djävulen är en tusenkonstnär och detta visar sig tydligt i denna tidens tekniska prylar. Förutom allt som kan visas och höras via internet i mobiltelefonerna, så har djävulen också kommit på att han kan få ungdomarna att spela oskyldiga spel eller sms:a med andra mitt under predikan i bönhus och kyrkor, med hjälp av mobiltelefonerna. Kan man lyssna medan detta pågår? Nej nog blir det sämre koncentration under Gudstjänsten då djävulens störningssändare är på via t.ex. ett spännande spel.
 
Även utanför bönhus och kyrkor vill djävulen att vi ska ha så lite tid som möjligt till hjärtats samtal med Gud. Allt icke kristligt som bjuds att lyssna på, se på och läsa tar tid från vårt umgänge med Gud då vi inte arbetar, studerar eller umgås med varandra. Tänk om vi mer skulle läsa och lyssna på Guds ord, sjunga psalmer och sions sånger under vår fritid. Sedan skulle man kunna i tystnad tänka på det man läst och hört. Det skulle bygga upp en allt starkare relation till vår bror Jesus. 
 
I första Moseboks femte kapitel läser vi bland annat om Enok, mycket nyttig läsning förresten. Kanske vi kunde ta verserna 21-24 som daglig andlig frukost varje morgon. Sedan gör vi som Enok gjorde istället för allt annat som roar köttet.
 
Jag kommer ihåg en lumparkompis som berättade om en hemsk upplevelse. Han var tvungen att hämta en bil ett par timmars resa hemifrån och den hade ingen radio eller annan musikspelare. Han var tvungen att åka ensam i total tystnad, han började tänka på döden och olyckor och vad som kan hända sedan. För honom var musiken ett bedövningsmedel så att han inte blev påmind om något religiöst eller tanken på livets mening. Jag tänkte då att: jaha, det är så djävulen tar hand om de sina med hjälp av musik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0