Krigslarm

Åter igen har dramatiska rubriker i media målat hot om krig i vår närhet. Vi kan idag se 100 år tillbaka med två världskrig och flera mindre väpnade konflikter mellan länder eller mellan folkslag i samma land.
 
Vad säger bibeln, jo Jesus säger själv att "när ni hör om krig eller rykten om krig, var inte bedrövade, ty det måste hända, men det är inte slut strax efter det." (Mark 13:7) Som kristna och Guds barn behöver vi alltså inte bli oroliga som de som inte tror och inte har något hopp om Jesu andra ankomst. Man kan höra och känna oron hos journalister och politiker när de ska beskriva det som händer. Har man Jesus i sitt hjärta och den helige Ande som tröstare och ledsagare genom livet, behöver man endast lyssna till Jesus när han uppmanar dig och mig att vaka. (Mark.13:33-37) Vi har att se till så vi vandrar som de kloka och förståndiga jungfrurna och har trons olja med oss. Då är vi redo att möta vår himmelske Brudgum med brinnande lampor när han kommer för att hämta sin brud för att fira det himmelska bröllopet.
 
Hur håller vi oss vakande? Jo genom att i tron flitigt läsa och lyssna till Guds ord. Där ser vi hur vägen går till himmelen, där får vi läsa och höra hur Jesus lidit och dött i vårt ställe och uppstått från döden för att vi ska vara rättfärdiga och inte behöva vara rädda för krig eller död. Vi får fortsätta att fasta från Egyptens köttgrytor och istället dricka ur vattnet som kommer ur Kristus-klippan. Det är att fira fastetiden på ett rätt sätt. Till detta hjälpe oss Gud.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0