Olika perspektiv

Jag hade den exklusiva förmånen att under förra veckoslutet, få följa med min morbror Erling Välivaara på en missionsresa i Ryssland. Vi besökte församlingarna i Murmansk och Kandalaksja. I Murmansk har man under många år firat sina Gudstjänster i ombyggda lägenheter. I många ryssars ögon firas riktiga Gudstjänster i en kyrkobyggnad och sektmöten i en lägenhet. Det har visst hänt att nyfikna inte kommit till Gudstjänsten då lokalen såg sektaktig ut.
 
Nu håller de på att bygga en ordinär kyrkobyggnad som ska rymma betydligt fler än de får plats med i dag. Trots den nuvarande lokalens beskaffenhet i Murmansk så var vi ändå ca 40-45 personer i alla åldrar där kl. elva på söndagsförmiddagen. Förutom Högmässogudstjänsten hade vi flera Gudstjänster på äldreboende m.m.
 
Allt som missionärerna från väckelsen besöker i Murmansk med omnejd, organiseras ekonomiskt via Ingermanländska kyrkan. De har inte så mycket ekonomiska resurser och de söker hjälp från olika håll för att bland annat finansiera kyrkbygget i Murmansk. Du och jag kan också hjälpa till. Här i Pajala har man öppnat ett stödkonto på Handelsbanken där vi kan dela med oss av våra resurser till verksamheten i Murmansk. Clearing nr 6216 Konto nr 795 454 368. 
 
Jag kan inte låta bli att delge läsarna vad de ryska Gudstjänstbesökarna fick höra förra veckan. Ni som hört Erling predika känner igen detta.
Vi människor placerar ofta de dåliga människorna (rövaren på korset med flera) långt nere på en upprätt stående måttstock. De goda människorna (moder Teresa med flera) placerar vi högt opp. Oss själv placerar vi oftast mitt på måttstocken. När Gud kommer så ser han oss människor i ett annat perspektiv. Han vrider måttstocken till liggande läge, alla, rövaren, moder Teresa och jag själv hamnar alla på samma nivå. Hur då? undrar man. Jo, när Gud sände sin Son Jesus Kristus och erbjöd försoning för den som ångrar och tror, så blev de alla lika mycket värda inför Gud. Alla som här i livet valt att följa Jesus kommer att ha samma försvarare på den yttersta dagen. Och alla anses av Gud som skuldfria när Han ser oss genom sin älskade Son. Han, Jesus som lidit det straff vi borde lidit, dött och begravdes där vi borde varit. Var det färdigt med detta? Nej, Jesus uppstod också från döden, för att vi ska vara evigt rättfärdiga. Det är genom Jesu uppståndelse vi är födda på nytt till ett levande hopp.(1.Petr.1:3)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0