Finns det änglar?

Visste du att du är en ängel? Jodå, ifall du är troende och bekänner dig vara en kristen, så är du en ängel när du besöker eller kontaktar en annan kristen. I Hebr.13:2 läser vi att vi får änglar på besök om vi tar emot gäster. Hur ska vänner och bekanta kunna få gäster om inte du far till dom och besöker dem? Hur skulle den slagne mannen fått hjälp om inte den barmhärtige samariten, som var lik en ängel, hade stannat på Jerikovägen?
 
Många gånger säger man att han eller hon har blivit så osynlig på sammankomsterna i bönhus och kyrkor. Man har sett och hört att personen väljer andra vänner och andra samlingplatser där Guds ord saknas. Hur är det? Har du varit och hälsat på hos denne? Har du stannat vid "Jerikovägen", eller gick du förbi? Känner du igen dig i prästen eller leviten? Känns det jobbigt att fråga varför personen inte varit i kyrkan eller bönhuset?
 
Tänk att just du har fått allt timligt såväl som andligt som gåva av Gud. Du har fått höra att Jesus har lidit, dött och uppstått just för att du ska få dina synder förlåtna. Du har fått höra att Jesus farit upp till himmelen just för att du ska få en plats i himmelen. Tänk vilken kärlek du har fått känna från din himmelske Fader. Tänk att du ska få ärva så mycket utan att prestera någonting. Inte kan man väl bli egoist när man fått så mycket och känner sig totalt ovärdig att få så mycket. Det borde väl sprudla av kärlek mot andra hos dig när ditt hjärtas bägare flödar över.
 
Just du kan vara en ängel för sådana som inte har det så lätt som kristna. Många gånger lever ungdomarna, som vuxit upp i kristna hem, i ett osäkert tillstånd vid en viss ålder. Man har kanske inte riktigt förstått vad det innebär att vara kristen. De kanske känner sig inlåsta och tvingade till något de själva inte känner sig bekväma i. Man förstår inte som ung att det pågår en inre kamp mellan den gamla och nya människan. Ungdomarna luras att endast tänka sig leva just idag och njuta av stunden. Djävulen vill få dom att inte tänka på konsekvenserna för resten av livet och evigheten.
 
Du kan knäppa dina händer och be Gud att han gör dig till ett redskap i Hans hand. Du som är ung kan vara en ängel som tillfälligt lämnar alla dina kompisar och går och frågar hur det står till med honom eller henne som inte har lika lust att följa med dit de kristna är på väg. Som äldre kan du vara en ängel eller som den barmhärtige samariten vilken stannar när han ser någon vara sårad vid sidan av vägen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

det är så att jag ryser när jag läser din text,därför att när vi kom från bön i går började vi undra över varför den familjen inte syns i bönhuset,då sa nån att de har haft så jobbigt. Vi kom överens om att vi skall fara och hälsa på, jag undrar ändå om det skulle ha stannat vid blotta tanken, men nu när du skrev de rätta orden så kan vi inte lämna besöket ogjort, Tack för att du skrev inlägget just nu.

Svar: Roligt att höra. Lovar att komma ihåg i förbön.
Håkan Kero

2014-10-06 @ 10:45:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0